Viridi Eco
Viridi Eco är ett svenskt hudvårdsföretag som tillverkar ekologiska, högkvalitativa hudvårdsprodukter

Viridi Eco skapades av Evelina Andreasson Viridien och Edward Viridien 2015

Viridi Eco är ett hudvårdsföretag med fokus på en bibehållen bra hudhälsa
Samtliga produkter är noggrant utvecklade och testade för att uppnå bästa resultat
Evelina är produktutvecklaren i Viridi Eco och personen bakom varje detalj
”Jag har skapat produkter som är så effektiva för huden som möjligt, med ett syfte att hjälpa människor att förbättra och bibehålla sin hudhälsa oavsett vilken hudtyp du har.  Jag använder mig av den senaste teknologin inom hudvård och kombinerar den med dom finaste ekologiska ingredienserna Detta kallas fär Bioaktiv hudvård”

Produkterna är flerfaldigt nominerade och även prisbelönta
I våra produkter hittar du bland annat ”Beta Glucan” som är en bioaktiv ingrediens som kommer från havrekärnans cellväggar. Den är mycket lugnande för huden och orthört mjukgörande. Den reparerar huden och lindrar irritationer

Du hittar också ”Lipo-peptider” från oliver som på ett väldigt skonsamt och effektivt sätt rengör huden utan att skada hudens naturliga fetthinna.
Du kan läsa mera om våra aktiva ingredienser under fliken ”ingredienser”

Jag tror på ekologi och teknologi – forskningen går framåt och i dag kan vi ta tillvara på och utvinna oerhört potenta ingredienser från växter/frukter och grönsaker istället för att tillverka dessa på en ”syntetisk” väg.

Det är dom ingredienserna jag använder i Viridi Ecos hudvård är naturliga, ekologiska och godkända av natrue/ecocert att använda i naturlig hudvård.
Vi tillverkar själva våra produkter här i Sverige – i Lessebo – hjärtat av småland
För mig är det också väldigt viktigt med hållbarhet, därför är produkterna naturliga och ekologiska.

Läs mera om vårat hållbarhetsarbete och våra ingredienser under flikarna.

Viridi Eco Vinnare Organic Beauty Awords
VÅRA KÄRNVÄRDEN

KVALITET:  

Vi strävar alltid efter att hålla en hög produktkvalitet. Det har vi gjort genom att vi till exempel tillverkar samtliga våra produkter sjäva. Vi har inte lagt ut prouktionen på någon annan och kommer aldrig att göra.  Detta då vi vill ha full kontroll på hela produktledet och kan på så vis säkerställa en fortsatt hög kvalitet. Vi har också höga krav på att dom råvaror vi använder ska vara av hög kvalitet. Därför träffar vi alltid samtliga av våra leverantörer med jämna mellanrum för att säkerställa att kvaliten bibehålls.

RESULTAT :

Dom produkter som utvecklas och tillverkas av oss ska fylla ett syfte. Dom ska hjälpa kunden till en bättre hudhälsa.  Därför innehåller våra produkter noggrant utvalda aktiva ingredienser ”så kallade bioaktiva ingredienser”  En bioaktiv ingredients är en ingredients från växtriket som ger ett aktivt resultat på en specifik hudproblematik. En bioaktiv ingredients är alltså inte syntetisk”  Vi arbetar ständigt med att utveckla nya produkter för att kunna bemöta efterfrågan av resultatinriktad hudvård för specifika hudvårdsproblem med hjälp av natutliga råvaror.

ENGAGEMANG:

Vi värnar om våra kunder och för oss är engagemang i våra kunder oerhört viktigt.  Att kunna erbjuda en god service med en hög kvalitet. Vi vill arbeta så nära våra kunder och återförsäljare som möjligt.

HÅLLBARHET:

Ekologiskt odlade råvaror är grunden i samtliga våra hudvårdsprodukter. Detta då vi anser att det är det mest skonsamma för både människan och miljön.
Vi tänker på hållbarhet som en hel kedja – att råvarorna ska vara så skonsamt odlade som möjligt och vi har också valt att ta avstånd från vissa råvaror på grund av att det skadar naturen.  Några råvaror som vi har valt bort är bland annat palmolja och rosenträolja, och givetvis använder vi heller ingen mineralolja.
Många av dom ingredienser som används i produkterna är skördade av  personer från familjeprojekt och kvinnokooperativ. På så sätt ser vi till att dom personer som arbetar har skäliga löner och villkor. Familjeprojekten är stora och hjälper byar att få tillgång till bland annat rent vatten, mediciner, och mat.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något
När vi köper in råvaror så samfraktar vi så mycket som möjligt.
Vi är också oerhört noggranna med just våra leverantörer.  Vi köper aldrig råvaror från en leverantör som vi inte har träffat personligen och är också väldigt noggranna med att deras miljöprofil ska matcha våran egen.
Våra förpackningar är tillverkade i återvinningsbar hårdplast eller glas
Våra ytterförpackningar är gjorda i papp som är närproducerad.
Vi använder oss av ett tryckeri som trycker med miljövänlig färg
För oss är det viktigt med att hela kedjan är komplett.